CEIP El Carrascal

CEIP El Carrascal

Per què el nostre centre treballa la igualtat?

La coeducació entre xiquetes i xiquets, entre dones i homes, és fonamental per a aconseguir una societat basada en la igualtat de valors i oportunitats, lliure d’estereotips i comportament sexistes.

Les xiquetes i xiquets han de ser tractats sempre per igual, i aquest punt de partida comença des de la infància. El professorat som conscients que actuem com a models, i que del nostre tractament cap a elles i ells, n’aprendran al respecte. No podem tractar a les xiquetes com a dolces i boniques, i als xiquets com a forts, perquè això perjudica uns i altres. De la mateixa forma que també és molt important parlar sempre amb un llenguatge inclusiu, ja que si parlem amb termes genèrics com “xiquets” referint-nos a totes i tots, les xiquetes es poden sentir excloses.

Com hem dit, la coeducació comença des de la infància, i això es veu especialment a l’aula d’infantil, i en un aspecte tan important per a l’alumnat com és el joc. Amb el joc es fomenta que xiquetes i xiquets juguen a les mateixes coses, tots els joguets són per a totes i tots. I això després s’ha de continuar també en primària, fomentant que en els jocs de pati totes i tots juguen a tot.

És important, a més, fomentar activitats de cooperació entre xiques i xics facilitant la interacció entre ambdós sexes.

CEIP El Carrascal de Parcent

Les dones de Parcent

A l’escola Carrascar de Parcent hem treballat aquest curs per a incorporar la coeducació a les aules mitjançant distintes iniciatives, com els murals de conmemoració

Llegir més »